23/3/09

SÍNTESI i SUPORT GRÀFIC Mini PAC 1.3

Bones de nou!!!
Us adjunto seguidament les Conclusions Extretes de la realització de la MiniPAC 1.3, en què s'ha hagut de treballar i exemplificar gràficament la confluència del que ve a definir CTS (Ciència, Tecnologia i Societat), addherint-hi el Concepte d'Educació. Ha estat un treball caòtic i complex, però alhora enriquidor. I pel que fa a mi personalment, m'ha resultat un xic "estressant" en un inici, doncs a més d'ocupar un temps del qual a cops no és possible disposar, representava enfrontar-me a l'ús d'una nova eina, d'un nou programa: El Cmap-Tools, per mi fins ara desconegut. Però he de dir que un cop n'entens el funcionament, "t'enganxes" a la practicitat de l'eina. A banda, la presentació en format Word de la Síntesi del mapa Conceptual construit a partir de les lectures, els mòduls i la participació en el Debat al Fòrum de l'Aula, demanava anar Indexada Automàticament, i en ser per mi la primera vegada de fer un índex d'aquest caire, la possibilitat de veure-ho finalment palpable, és d'un regust reconfortant que pal·lia la sensació estressant de qualsevol enfrontament amb allò que implica la novetat en un inici. Defitivament, la paciència és la mare de la Ciència! .... i és que... com en el Mapa Conceptual...tot va lligat!
Us adjunto mapa Conceptual i Conclusions de l'Informe de Síntesi. Fins la Propera!!



CONCLUSIONS

Les lectures dels Mòduls, la Lectura de l’Article de Domènech i Tirado, i la posta en comú de la conjunció dels Conceptes Treballats al Debat virtual que es va realitzar al Fòrum de l’Assignatura, deixen clar que Ciència, Tecnologia, Societat i finalment Educació, funcionen com un tot, que constantment es complementa i en va donant forma. L’aparició de la tecnologia i els seus avenços a les nostres vides, ha provocat el que anomenem “Revolució Tecnolgica”, en fer ús de les TIC en la majoria d’àmbits de la Societat Actual, que confirmen l’afirmació que venim reiterant al llarg de tot aquest anàlisi: CTS com un TOT. La major part de la societat, ha acceptat l’ús d’aquestes noves TIC, bé perquè s’hi ha interessat de manera involuntària, bé perquè s’hi ha vist immersa de manera involuntària. Darrera de l’ús d’aquestes, hi ha gran part també d’interessos econòmics, ja que aporta beneficis a la ciència, a les empreses, als processos Educacionals.... tots ells canvis que hem pogut veure en un temps molt reduït i palpar-los cadascun de nosaltres com a membres inclusius d’aquesta Societat en la que repercuteixen totes aquestes modificacions entrelligades.
Al seu temps, els països en què els avenços tecnològics encara hi arriben lentament, poden veure’s afectats per aquests canvis de la Tecnologia, provocar encara més distanciament entre les persones que conformen aquestes societats, distanciament global de la resta de societats on aquests avenços flueixen de manera accelerada, i produir un efecte negatiu. És per això que s’afirma que les grans Potències, haurien de mirar de destinar aquests avenços per a pal•liar les condicions desfavorables en les que viuen tants i tants ciutadans d’aquest món injust i ple de diferències. Cal una millora d’aquestes condicions. I l’aplicació de les noves TIC, i el fet d’oferir a aquests països la possibilitat d’utilitzar-les i adaptar-s’hi, pot ser positiu si pensem que permetre l’accés a la Informació i que arribi l’Educació per tots, pot ser el primer pas per un important Canvi Social.
Pel que fa a l’aplicació progressiva de les TIC en els espais Educatius, especialment els àmbits Formals (Escoles i Instituts), és un procés comparativament més lent que potser en d’altres àmbits de la societat, Però a mesura que s’observi que els aprenentatges que se’n deriven de l’ús d’aquestes tecnologies, produeixen Aprenentatges Significatius, les TIC en seran part íntegra i formaran part de la vida quotidiana de tots plegats.

Estem immersos, doncs, en la Generació dels Canvis Constants, que reclamen explicacions i anàlisi que des del Punt de Vista de la Psicologia, cal trobar-ne i donar les respostes que la Societat en la que recauen aquesta canvis, reclama i seguirà reclamant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada